Werkzaamheden Four Star Stables

De afgelopen maanden hebben we heel wat werkzaamheden uitgevoerd. Van de grote rijbak die we hadden is een gedeelte afgezet, deze ruimte is nu bestemd als paddock. Zo kunnen we meer paarden tegelijkertijd losgooien.
De mesthoop is verplaatst naar een locatie aan de buitenkant van het terrein. Op de centrale plek op het terrein waar hij stond, is nu een roundpen gemaakt. Deze is bestemd voor longeren/freestylen.
De 4 nieuwe stallen zijn inmiddels ook zo goed als klaar. De eerste twee paarden staan sinds begin september in de nieuwe stallen.
In de groepshuisvesting werd het middelste gedeelte met hooiplek na veel regen een vieze plek. Daarom hebben we besloten het zand hier weg te halen en er een betonplaats van te maken. Zo kunnen we de resten hooi beter weghalen en wordt het geen natte, vieze plek meer.
Binnenkort gaan we starten met het slopen van 5 stallen en wordt deze ruimte samen met de opslagruimte gebruikt om een overdekte roundpen te maken.


Winter 2012

De afgelopen twee weken hebben we te maken gehad met sneeuw en extreme vorst. Niet echt een prettige periode op stal met sneeuw, gladheid en bevroren leidingen. Voor ons was de vorstperiode best spannend, want hoe zou het gaan met de paarden in groepsverband die voor het eerst de hele winter buiten verblijven (met mogelijkheid tot schuilen). Ondanks de kou, ging het met de paarden in de groep prima! De paarden buiten hebben een dikke wintervacht aangemaakt die perfect bestendig blijkt te zijn tegen de kou, wel is het belangrijk dat ze de beschikking hebben over voldoende ruwvoer. Maar nu zijn we klaar voor het voorjaar! Laat maar komen…


Groepsverbandplek afgerond

Op zondag 18 december was het zover! De groepsverbandplek was klaar en de paarden konden erin. Nadat we de paarden de dagen ervoor aan elkaar hebben laten wennen, konden ze de groep in. Alles bleef redelijk rustig en de paarden konden de dagen erna aan hun nieuwe verblijf wennen. Inmiddels hebben de paarden hun plekje gevonden in de kudde en is het erg ontspannen in de groep. Ondanks dat de paarden de mogelijkheid hebben te schuilen in de stallen, wordt hier minimaal gebruik van gemaakt. Zelfs bij aanhoudende regen staan de paarden liever buiten.

Paarden zijn van nature kuddedieren en wij willen op deze manier zoveel als mogelijk tegemoet komen aan de natuurlijke behoeften van paarden. Groepshuisvesting heeft een bewezen positieve invloed op de geestelijke en lichamelijke gesteldheid van paarden. De paarden krijgen de mogelijkheid om de hele dag door te eten en worden gestimuleerd om meer te bewegen.